LiefhebberNaast het nieuwsOverig nieuws

Boeing viert debuut 737 MAX 9 | video

De eerste versie van de Boeing 737 MAX 9 is in het bijzijn van duizenden Boeing-medewerkers officieel onthult bij de fabriek in Renton. Het vliegtuig kan over enkele weken aan de reeks van testvluchten beginnen.

Naar verwachting wordt de nieuwste variant uit de Boeing 737 MAX-familie in 2018 aan de eerste klant afgeleverd. De kleinere 737 MAX 8 wordt al in mei uitgeleverd. Norwegian is de eerste maatschappij die het vliegtuig gebruikt.

Prestatie
“Het 737 MAX-team levert een fantastische prestatie door dit soort belangrijke mijlpalen telkens conform schema te realiseren,” aldus Keith Leverkuhn, vice-president en algemeen directeur van het 737 MAX-programma bij Boeing. “Onze primaire focus is het leveren van een vliegtuig met de legendarische betrouwbaarheid waar onze 737-klanten op vertrouwen, en natuurlijk de geoptimaliseerde flexibiliteit en reikwijdte die ze verlangen.”

Orders
Voor de hele 737 MAX-lijn staan inmiddels meer dan 3,600 orders uit bij 83 klanten. Onder andere United, Lion Air en Air Canada hebben een bestelling geplaatst. Volgens Boeing zijn er niet eerder zoveel vliegtuigen in zo’n korte tijd verkocht in de geschiedenis van het bedrijf.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.