fbpx
Naast het nieuwsNieuws

Maatschappijen zetten vrouwen in het zonnetje

Ter ere van internationale vrouwendag zetten verschillende maatschappijen vrouwelijke werknemers vandaag in het zonnetje.

Vrouwelijke cockpit
Lufthansa, SWISS, Austrian en Brussels Airlines voeren morgen een aantal vluchten uit met enkel vrouwelijke crew. Vliegtuigen die vliegen vanaf Frankfurt, München, Düsseldorf, Wenen, Zürich en Brussel zullen worden gevlogen door twee vrouwelijke piloten.

“We kijken met name naar potentiële vrouwelijke werknemers op onze sollicitatiekanalen en wij zorgen voor een werknemer-vriendelijke werkomgeving, dat betekent dat werk en gezin beter met elkaar kunnen samengaan. Dit stelt ons in staat om meer jonge vrouwen naar een zogenaamd typisch mannelijk beroep zoals piloot te trekken”, vertelt Bettina Volkens, Chief Officer Corporate Human Resources en juridische zaken bij Lufthansa.

Emirates
Emirates zegt meer dan 29.000 vrouwen in dienst te hebben met ruim 150 verschillende nationaliteiten, wat 44 procent van het personeelsbestand vertegenwoordigt. Meer dan 18.000 vrouwen zijn in dienst als cabin crew, de overige vrouwelijke collega’s worden onder andere vertegenwoordig in zowel technische, operationele en managementfuncties.

De vrouwelijke cockpitbemanning van Emirates bestaat uit 24 verschillende nationaliteiten met leeftijden tussen de 20 en 59 jaar oud, waaronder piloten in opleiding. Bij de technische afdeling van Emirates werken vrouwen als vliegtuigingenieur, monteur en technicus voor de reparatie en het onderhoud van de vliegtuigen. Ook zijn vrouwen werkzaam binnen uiteenlopende functies in de vluchtoperatie; onder andere als uitvoeringsmanagers, duty- en airportmanagers, turnaround- en vluchtcoördinators.

Nederland
In Nederland wordt er onder luchtvaartmaatschappijen minder aandacht aan internationale vrouwendag besteed. Zo laat een KLM-woordvoerder desgevraagd weten geen speciale acties voor deze dag te organiseren.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button