fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

Qatar onthult nieuwe business class | foto’s

Qatar Airways heeft een vernieuwd businessclass-product onthuld op de ITB Berlin expositie. De vernieuwde business class wordt geïnstalleerd in de Airbus A350-1000 vloot, waarvan Qatar de launch customer is.

Met de nieuwe ‘QSuite’ wil de maatschappij de nieuwe businessclass-standaard zetten. In de vernieuwde cabine kunnen vier personen tegenover elkaar zitten en zijn tweepersoonsbedden geïnstalleerd. Qatar heeft hiermee een primeur.

Revolutionair
Qatar ceo Akbar Al Baker zei eerder: “Ik ben er bijzonder trots op dat we de toekomst van de premium reizen zullen onthullen op de eerste dag [van de ITB], de presentatie van de revolutionaire ontwikkelingen die we in onze business class aanbieden om ervoor te zorgen dat we doorgaan met het voorzien van onze reizigers met de uitzonderlijke reiservaring die ze verdienen.”

A350-1000
De vernieuwde business class is beschikbaar in de nieuwe A350-vliegtuigen die in de tweede helft van dit jaar aan de maatschappij worden afgeleverd. Via Facebook laat de maatschappij weten dat QSuite ook in de Boeing 777 geïnstalleerd wordt. In de A380 en 787 komt een aangepaste versie.

Bestemmingen
De eerste toestellen met de QSuite aan boord worden ingezet op de route van Doha naar Londen Heathrow. Daarna volgen ook Parijs en New York.

(c) Qatar Airways
(c) Qatar Airways
(c) Qatar Airways

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button