AirlinesOnderwerpProfessional

Winnaar beste luchthaven van Europa bekend

Airports Council International heeft de winnaar beste luchthaven van Europa in 2016 (Airport Service Quality – ASQ) bekend gemaakt. Passagiers konden op hun favoriete vliegveld stemmen en hebben Heathrow het meest gewaardeerd.

Naast deze prijs behaalde de Londense luchthaven haar beste ASQ passagierstevredenheidsscore ooit.

Spannend
“We zijn ontzettend trots op deze prijs die we van de belangrijkste critici hebben gekregen – onze passagiers”, vertelt Normand Boivin, COO bij Heathrow. “Ons team streeft er voortdurend naar om ‘s werelds beste luchthavenservice te leveren. 2016 was een spannend jaar voor ons met de invoering van extra nieuwe e-poorten om de arrivals soepeler te maken. Daarnaast installeerden we een systeem om de punctualiteit bij slecht weer te verbeteren en er kwamen nieuwe lounges bij alle terminals.”

Blijer
82 procent van de passagiers waardeerden hun reis als ‘zeer goed’ of ‘uitstekend’, dat vertegenwoordigt ongeveer 62 miljoen Heathrow passagiers: Een stijging van 1 miljoen blijere passagiers ten opzichte van 2015. In 2006 beoordeelde slechts 41 procent hun ervaring als ‘zeer goed’ of ‘uitstekend’. Sindsdien heeft de luchthaven meer dan 11 miljard pond geïnvesteerd om de luchthaven te verbeteren.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close