fbpx
AirlinesIncidentenOnderwerpen

Jet Airways uit Amsterdam keert om

Een Boeing 777-300 van Jet Airways is gistermiddag na vertrek vanuit Amsterdam omgekeerd. Het toestel voerde vlucht 9W-234 uit naar Toronto toen de bemanning een mogelijk brandstoflek aan de linker motor signaleerde, zo meldt The Aviation Herald.

De melding werd gemaakt toen het toestel met registratie VT-JEV op 34.000 voet boven de Atlantische Oceaan vloog, net voorbij de westkust van Ierland. De crew besloot om te keren.

Shannon
Het vliegtuig werd naar Shannon Airport in Ierland geleid. Onderweg terug is de linker motor uitgezet en brandstof gedumpt. Een uur later landde het vliegtuig veilig.

Geïnspecteerd
Het vliegtuig is aan de grond geïnspecteerd. Vijf uren later kon het toestel de reis vervolgen, waarna het 6,5 uur later dan gepland arriveerde in Toronto. Aan boord van het toestel waren 320 passagiers.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button