AirlinesOnderwerpProfessional

Tunisair staakt per direct vluchtvoering

Het Tunesische Tunisair staakt per direct tot nader order al haar vluchten. De piloten van de maatschappij hebben ruzie met de technici van de maatschappij, zo melden lokale media.

Al wekenlang speelt er een conflict tussen de piloten en de technische staf over de uniformen die ze moeten dragen. Naar aanleiding van de hoog opgelopen spanningen onder het personeel zag de maatschappij donderdag geen andere oplossing dan het stilleggen van de operaties.

Spanning
De technici zijn vinden dat ze niet goed worden behandeld, terwijl de piloten vinden dat hun uniform teveel lijkt op dat van technici. De spanning liep zo hoog op dat twee piloten en technici vlak voor vertrek van de luchthaven Tunis-Cartago met elkaar op de vuist gingen. De politie moest de ruzie sussen, zo meldt een lokaal radiostation. Het toestel zou onder vluchtnummer TAR716 naar Parijs vliegen.

Veiligheid
Vanwege veiligheidsredenen heeft de maatschappij besloten alle vluchten te annuleren, zo maakte het kort na het voorval bekend. Naar verwachting hebben duizenden reizigers hinder van de vluchtstaking.

Tunisair
Tunisair heeft 29 vliegtuigen in dienst en voert dagelijks circa 47 uit naar Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Tunis-Cartago is de thuisbasis van de maatschappij. Schiphol is een van de bestemmingen van Tunisair.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button