fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Eerste inzet nieuwe Embraer E195-E2 in Brazilië

De nieuwe Embraer E195-E2 wordt als eerste ingezet vanuit Brazilië. Luchtvaartmaatschappij Azul Airlines is de launch-customer van het vliegtuig. Dit maakte Embraer donderdag bekend.

Het eerste toestel rolde woensdag uit de fabriek in het Braziliaanse São José dos Campos. “Azul speelde een sleutelrol in de ontwikkeling van de E195-E2 door actief deel te nemen aan het design van het het toestel en door Embraer te helpen om de meest efficiënte narrowbody te ontwikkelen”, stelt John Slattery, CEO van Embraer Commercial Aviation. Dat Azul nu als launch-customer genoemd wordt, kan volgens Slattery samengevat worden als “vertrouwen en partnerschap.”

130 passagiers
De Braziliaanse carrier heeft op dit moment 73 Embraers in dienst. De nieuwe toestellen worden ingericht voor 130 personen in één klasse. Hiermee is het toestel een slag groter dan de standaard E195, waarin plaats is voor 122 passagiers. Als alles volgens planning verloopt, neemt Azul het eerste vliegtuig in 2019 in gebruik. De maatschappij heeft dertig toestellen besteld en heeft daarnaast nog twintig opties voor extra vliegtuigen.

Backlog
Embraer ontwikkelt naast de E195-E2 ook nieuwe varianten van de E190 en de E175. Die toestellen bieden plaats aan 144 en 114 passagiers. De E190-E2 wordt in 2018 als eerste geleverd aan het Noorse Wideroe. Op de backlog staan inmiddels 275 firm orders; daarnaast heeft Embraer nog 415 opties, kooprechten en intentieverklaringen voor de nieuwe generatie vliegtuigen liggen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button