AirlinesOnderwerpProfessional

Oceanië zet eigen variant Airlines4Europe op

Zes airlines uit Australië en Nieuw Zeeland bundelen hun krachten en gaan samen verder in een eigen lobbygroep. De groep heet Airlines for Australia and New Zealand (A4ANZ), gelijk aan Airlines for America (A4A) en Airlines for Europe (A4E).A4ANZ wordt opgericht door Qantas, Air New Zealand, Jetstar, Virgin Australia, Tigerair en Regional Express. De doelen van de organisatie liggen in dezelfde lijn als die van de Amerikaanse en Europese zusterorganisaties: luchthavenbelastingen en een efficiënte infrastructuur zijn sleutelelementen. “Luchthavenbelastingen blijven stijgen terwijl airlines prijzen vragen die veel lager liggen dan tien jaar geleden. A4ANZ wil het beleid hervormen zodat een competitieve en duurzame luchtvaartindustrie gevormd wordt”, zegt Alan Joyce, ceo van Qantas.

Regio
De organisatie moet zich ook richten op de regionale luchtvaart. “A4ANZ is heel belangrijk voor de regionale luchtvaart. Grote luchthavens zijn al helemaal klaar om de regionale belangen op te offeren”, aldus Lim Kim Hai, ceo van Regional Express.

Air New Zealand en Qantas waren tot 2010 lid van de Association of Asia Pacific Airlines (AAPA), waarin veel maatschappijen uit Zuidoost-Azië vertegenwoordigd zijn.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.