fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpenVliegvelden

Veel annuleringen door staking Berlijn

De staking van het luchthavenpersoneel in Berlijn zorgt voor veel overlast op de luchthavens Tegel en Schönefeld. Volgens Duitse media zijn ruim 600 vluchten geannuleerd.

Het grondpersoneel op de luchthavens staakt omdat ze meer salaris willen. Vakbond Verdi wil dat de werknemers twaalf euro per uur gaan verdienen; nu is dat nog elf euro. Luchthaveneigenaar Berlin Airport stelt dat er vrijdagochtend rond 06.15 uur al 659 vluchten geschrapt waren; 455 op vliegveld Tegel en 204 in Schonefeld. Vrijwel alle vluchten zijn binnenlandse verbindingen of vluchten binnen Europa. Vanaf beide luchthavens wordt nauwelijks intercontinentaal gevlogen.

Onderhandelingen
De vakbonden onderhandelen al langere tijd met de luchthaven over een hoger salaris voor het grondpersoneel, maar overeenstemming is nog niet bereikt. Volgens persbureau DPA bood de luchthaven in een laatste bod een loonsverhoging van acht procent aan, over een periode van drie jaar. Verdi is daar niet mee akkoord gegaan omdat dit slechts 27 cent per uur zou opleveren. “Dat is veel te laag en het bod loopt te lang”, stelt onderhandelaar Enrico Rümker van Verdi.

Noodzaak
“Een staking is voor ons noodzakelijk omdat de werkgever nog geen goed bod gedaan heeft. Overeenstemming over nieuwe onderhandelingen lijkt niet mogelijk. De opstelling in Berlijn is voor ons onbegrijpelijk, ook omdat in Keulen, Hamburg en Dusseldorf al wel redelijke salarissen betaald worden”, aldus Rümker.

De staking duurt nog tot zaterdagochtend 05.00 uur. Berlin Airport waarschuwt nu al dat er ook na afloop van de staking meer acties kunnen volgen.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button