fbpx
Naast het nieuwsNieuws

Turkse minister mag niet landen in Rotterdam

De Nederlandse regering heeft de landingsrechten van de vlucht van de Turkse minister van Buitelandse Zaken, Mevlüt Çavusoglu, naar Nederland ingetrokken. Çavusoglu zou zaterdag een bezoek brengen aan Rotterdam om campagne te voeren voor het referendum om President Erdogan meer macht te geven.

Verklaring
“Het Nederlands kabinet heeft besloten om de landingsrechten voor het toestel van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Cavusoglu in Nederland in te trekken. Na een openbare oproep aan Turkse Nederlanders om massaal deel te nemen aan een publieke manifestatie met minister Cavusoglu in Rotterdam op zaterdag 11 maart, is de openbare orde en veiligheid in het geding gekomen”, aldus de Nederlandse regering in een verklaring.

Sancties
Premier Rutte zegt de gang van zaken met Turkije te betreuren. Nederland was al in gesprek met het land over een oplossing of alternatief voor de bijeenkomst. Voordat deze gesprekken waren afgerond dreigden de Turkse autoriteit met sancties. Hierdoor werd een oplossing volgens Rutte onmogelijk en is besloten om de landingsrechten in te trekken.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button