fbpx
IncidentenNieuwsOnderwerpenVliegvelden

Turkse hackgroep claimt hack website Rotterdam Airport

De website van Rotterdam The Hague Airport is slecht bereikbaar. Wat de problemen veroorzaakt, is nog onduidelijk.

Een Turkse hackersgroep claimt in Turkse media de website te hebben platgelegd als reactie op de gebeurtenissen van gisteravond in Rotterdam, weet NOS. “Omdat onze minister niet mag landen, mogen anderen niet opstijgen”, beweren ze.

Een woordvoerster van Rotterdam The Hague Airport kan dit niet bevestigen omdat de precieze oorzaak wordt onderzocht. “We willen de website eerst weer zo snel mogelijk terug in de lucht hebben”, vertelt Desiree Breedveld, woordvoerster van de luchthaven, aan Up in the Sky.

Gevolgen
Het vliegverkeer heeft geen last van de storing.”Onze website is gehost bij een ander bedrijf en draait op een heel ander serverpark dan onze operationele software. Dat zijn dus twee gescheiden systemen”, aldus Breedveld tegenover Up in the Sky.

Update 13-03-2017 09:20
De website is inmiddels weer in de lucht. Een woordvoerder van de luchthaven laat weten dat het om een gewone storing ging. Over een mogelijke hack is niets bekend.

Bestel het boek Love is in the air!
Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt

Michael Stoelinga

Redacteur. Michael heeft een bachelor in de journalistiek en is na zijn studie bij Up blijven 'hangen'. In zijn vrije tijd sport hij graag en hij houdt van reizen. Met name heeft hij een voorliefde voor Noord-Europese landen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button