fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsOnderwerpen

Air France-KLM kondigt 53 nieuwe routes zomer 2017 aan

Air France-KLM kondigt 53 nieuwe routes voor het zomerseizoen van 2017 aan. De capaciteit wordt daarmee uitgebreid met 2,9 procent ten opzichte van de zomer van 2016.

“Voor dit zomerseizoen hebben we alle krachten gebundeld om te profiteren van de groei van de mondiale markt voor luchtvervoer. Met 53 routes, een record voor Air France-KLM, herwinnen we het offensief in de markten”, aldus Jean-Marc Janaillac, voorzitter en CEO van Air France-KLM.

“Deze nieuwe bestemmingen bieden onze passagiers nog meer reismogelijkheden. Onze strategie om versneld nieuwe bestemmingen in te zetten heeft KLM de laatste jaren succesvol geĆÆmplementeerd”, zegt Pieter Elbers, president-directeur en CEO van KLM.

Long-haul
Op het long-haul netwerk komen er negen routes bij: drie bestemmingen vanaf Parijs-Charles de Gaulle (uitgevoerd door Air France): Accra (Ghana), Cancun (Mexico) en Kaapstad (Zuid-Afrika).

Zes bestemmingen vanaf Amsterdam (uitgevoerd door KLM): Cartagena (Colombia), Freetown (Sierra Leone), Minneapolis (Amerika), Monrovia (Liberiƫ), Teheran (Iran) en Windhoek (Namibiƫ).

Medium en short-haul
Het medium en short-haul netwerk ziet er 25 nieuwe routes bijkomen:

Vijf bestemmingen vanaf Parijs-Charles de Gaulle (Air France): Agadir en Marrakech (Marokko), Milaan-Malpensa (Italiƫ), Palma de Mallorca (Spanje) en Porto (Portugal).

Tien bestemmingen vanaf Schiphol (KLM): Cagliari en Catania (Italiƫ), Dublin (Ierland), Milaan-Malpensa (Italiƫ), Gdansk (Polen), Graz (Oostenrijk), London City (Engeland), Malaga (Spanje), Porto (Portugal) en Split (Kroatiƫ).

Verder zijn er tien nieuwe routes die worden uitgevoerd door HOP! Air France: Marseille richting Athene, Ibiza en Stockholm. Vanuit Nice vertrekt een vlucht naar Athene en Tel Aviv. Vanaf Bordeaux gaat een vliegtuig naar Kopenhagen en Frankfurt. Vanaf Toulouse naar Athene en Malta en vanaf Montpellier en Castres is er een route naar Ibiza.

Transavia
Transavia introduceert negentien nieuwe routes in de zomer:

Tien bestemmingen vanaf Schiphol: Almeria (Spanje), Belgrado (ServiĆ«), Helsinki (Finland), Katowice (Polen), Ljubljana (SloveniĆ«), MĆ¼nchen (Duitsland), Reus (Spanje), Sofia (Bulgarije), Tirana (AlbaniĆ«) en ZĆ¼rich (Zwitserland).

Vijf bestemmingen bij vertrek uit Rotterdam: Bergerac (Frankrijk), Pisa (Italiƫ), Pula (Kroatiƫ), Valencia (Spanje) en Venetiƫ (Italiƫ).

EĆ©n bestemming bij vertrek uit Eindhoven: Stockholm (Zweden).

Drie bestemmingen bij vertrek uit Parijs-Orly: Palma de Mallorca (Spanje), Tanger (Marokko) en Tivat (Montenegro).

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button