AirlinesOnderwerpProfessional

Delta Air Lines vergroot aandeel in Aeroméxico

Delta Air Lines heeft haar aandeel in Aeroméxico vergroot. De maatschappij bezit nu 36,2 procent van de aandelen.

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij had 4,2 procent van de aandelen van Aeromexico en deed vorige maand een bod van 620 miljoen dollar op nog eens 32 procent van de aandelen. Ze wil dit uiteindelijk verhogen tot het maximale belang van 49 procent.

Monopolie
De aankoop kwam na de goedkeuring van de Mexicaanse anti-monopolie commissie. Delta heeft nog een optie om 12,8 procent extra aandelen te verwerven van de uitstaande aandelen van Grupo Aeroméxico.

Joint venture
De twee maatschappijen kregen eerder toestemming voor een joint venture op vluchten tussen de VS en Mexico, die in het tweede kwartaal van dit jaar moet ingaan. “We zijn blij dat ons bod is geaccepteerd”, vertelt Ed Bastian, CEO van Delta Air Lines. “Dit is wederom een mijlpaal dat in de relatie tussen Delta en Aeroméxico zodat we onze Joint Cooperation Agreement kunnen uitvoeren in het tweede kwartaal.”

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close