fbpx
Naast het nieuws

Eén week staking Franse ATC; dit zijn de gevolgen

Meer dan 1500 annuleringen en meer dan 5300 uur vertraging, dat is het resultaat van de staking van Franse luchtverkeersleiders afgelopen week. Zo meldt Airlines for Europe (A4E).

Gevolgen
Franse luchtverkeersleiders legden afgelopen het werk neer en dat heeft voor veel vertragingen en annuleringen gezorgd. Luchtvaartmaatschappijen moesten vaak een andere route vliegen om het Franse luchtruim te vermijden.

Impact
“Het is erg om te zien dat meer dan een miljoen passagiers hebben geleden door de eerste ATC staking van dit jaar. We kunnen niet meer wachten. Europese en Franse beleidsmakers moeten maatregelen nemen om de verstoring voor reizigers te minimaliseren. Er bestaan politieke, operationele en technologische oplossingen voor een probleem dat van invloed is op het hele continent. Deze oplossingen zouden de impact van dergelijke stakingen op reizigers en het bedrijfsleven kunnen beperken, zonder dat het recht om te staken wordt afgenomen”, vertelt Thomas Reynaert, Managing director bij A4E.

Petitie
“Reizigers kunnen zich verenigen en hun frustratie uiten door het ondersteunen van onze petitie ‘keep Europe’s Skies open’. We zullen deze petitie presenteren in Brussel om de Europese Commissie te vragen om eindelijk actie te ondernemen”, aldus Reynaert.

12 miljard
Tijdens de periode 2010 – 2016 waren er 217 stakingsdagen van de Franse luchtverkeersleiding. In totaal waren er 278 dagen waarop storingen waren door de staking. Sinds 2010 hebben de stakingen ongeveer 12 miljard euro gekost.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button