Naast het nieuwsOverig nieuws

Eén week staking Franse ATC; dit zijn de gevolgen

Meer dan 1500 annuleringen en meer dan 5300 uur vertraging, dat is het resultaat van de staking van Franse luchtverkeersleiders afgelopen week. Zo meldt Airlines for Europe (A4E).

Gevolgen
Franse luchtverkeersleiders legden afgelopen het werk neer en dat heeft voor veel vertragingen en annuleringen gezorgd. Luchtvaartmaatschappijen moesten vaak een andere route vliegen om het Franse luchtruim te vermijden.

Impact
“Het is erg om te zien dat meer dan een miljoen passagiers hebben geleden door de eerste ATC staking van dit jaar. We kunnen niet meer wachten. Europese en Franse beleidsmakers moeten maatregelen nemen om de verstoring voor reizigers te minimaliseren. Er bestaan politieke, operationele en technologische oplossingen voor een probleem dat van invloed is op het hele continent. Deze oplossingen zouden de impact van dergelijke stakingen op reizigers en het bedrijfsleven kunnen beperken, zonder dat het recht om te staken wordt afgenomen”, vertelt Thomas Reynaert, Managing director bij A4E.

Petitie
“Reizigers kunnen zich verenigen en hun frustratie uiten door het ondersteunen van onze petitie ‘keep Europe’s Skies open’. We zullen deze petitie presenteren in Brussel om de Europese Commissie te vragen om eindelijk actie te ondernemen”, aldus Reynaert.

12 miljard
Tijdens de periode 2010 – 2016 waren er 217 stakingsdagen van de Franse luchtverkeersleiding. In totaal waren er 278 dagen waarop storingen waren door de staking. Sinds 2010 hebben de stakingen ongeveer 12 miljard euro gekost.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close