fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsOnderwerpen

Staking Berlijn begonnen; dit is het gevolg

Het grondpersoneel op de Duitse luchthavens Tegel en Schönefeld staakt sinds maandagochtend 4 uur. De verwachting is dat dit impact zal hebben op meer dan 650 vluchten.

Annuleringen
De twee luchthavens zeggen op Twitter dat 465 vluchten worden geannuleerd bij Tegel en 195 bij Schönefeld. Lufthansa meldt op haar website dat alle vluchten tussen München en Berlijn en tussen Frankfurt en Berlijn zijn geannuleerd.

Euro
Een soortgelijke staking leidde vrijdag tot vertragingen en annuleringen van bijna 700 vluchten. Vakbond Verdi eist een hoger loon voor ongeveer 2000 grondmedewerkers. Het personeel verdient nu 11 euro per uur, maar wil een euro per uur omhoog. De staking duurt tot dinsdagochtend 5 uur.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button