fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

‘Geen sprake van fusie Emirates en Etihad’

Tim Clark, president van Emirates, ontkent alle geruchten in de internationale pers dat er mogelijk een fusie komt tussen Emirates en Etihad.

Geruchten
Het Duitse Handelsblatt meldde op basis van anonieme bronnen dat de twee families die de maatschappijen runnen hebben gesproken over een mogelijke fusie. In een interview met Bloomberg verwierp Clark het rapport als ‘onzin’. Tegen persbureau Reuters zegt Clark meer bezig te zijn met het aansluiten van lagekostenmaatschappijen als Ryanair en Norwegian op het netwerk van Emirates.

Rol
Emirates, Etihad en Qatar Airways strijden alle drie om de markt in het Midden-Oosten. Zij willen in de toekomst een nog grotere rol spelen als schakel tussen Europa en het Verre Oosten.

Moeilijk
Alle drie de maatschappijen hebben last van de gevolgen van de olieprijzen en door een toename van de activiteiten van Turkish Airlines en opkomende long-haul LCC’s in Europa en AziĆ«. Emirates boekte een daling van 75 procent van de winst in november vorig jaar. In januari kondigde de maatschappij een ‘bescheiden herstructurering’ aan. Volgens Reuters zijn er ongeveer 1000 werknemers vertrokken bij Emirates vanwege ‘verschillende redenen en door natuurlijk verloop’.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button