IncidentenNieuwsOnderwerp

Helikopter Ierse Kustwacht crasht in oceaan

Een Sikorsky S-92 helikopter van de Ierse Kustwacht is dinsdag in de vroege ochtend in de buurt van de Ierse kust gecrasht. Het toestel was onderweg om een ander toestel te helpen dat assisteerde bij een medisch noodgeval op een vissersschip.Een persoon is omgekomen, drie andere inzittenden zijn vermist. De Kustwacht voert een zoektocht uit naar de personen.

Contact
Rond 01:00 lokale tijd verloor men het contact met de helikopter. Daarop werd een grote zoekoperatie opgezet vanuit de kust van County Mayo, in de huurt van de plaats Blacksod. Een van de crewleden is tijdens de zoektocht gevonden en uit het water gehaald. Zij overleed later.

Melding
Reuters meldt dat in januari een onderhoudsmelding is gemaakt voor een noodzakelijke inspectie van het toestel. Op 28 december, tijdens een landing op een olieplatform in de buurt van Schotland trad er een probleem op met de staartrotor.

Een woordvoerder van Sikorsky meldt dat er informatie wordt verzameld om de oorzaak van het incident te onderzoeken.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.