NL nieuwsOnderwerpOpleidingProfessional

Martinair kiest voor EPST

Vliegschool Martinair (Lelystad) brengt het laatste stuk van de opleiding onder bij EPST.

Er wordt gebruik gemaakt van een Boeing 737NG of Airbus A320 simulator. Hier wordt de “airline style” tijdens de training het uitgangspunt, waarbij studenten worden geconfronteerd met verschillende operationele scenario’s, zoals het uitwijken naar een andere luchthaven.

Een aantal Martinair studenten zal tijdens de eindfase van de vliegopleiding gebruik maken van de EPST Multi Crew Cooperation (MCC) en Jet Orientation Course (JOC).

Verkeersvliegtuig
Door de nieuwe opzet leren studenten eerder de specifieke vaardigheden voor het vliegen van een modern verkeersvliegtuig. Ook voor luchtvaartmaatschappijen is de opzet gunstig, omdat de opleiding beter kan inspelen op hun behoeften. De instituten verwachten dat de kans op het krijgen van een baan in de cockpit groter wordt.

De opleiding bestaande uit theorie en een simulatortraining duurt ongeveer twee maanden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close