Naast het nieuwsNieuwsOverig nieuws

Turkije weigert diplomatieke vluchten uit Nederland

Turkije weigert diplomatieke vluchten uit Nederland. Het is een van de sancties die het land heeft aangekondigd als reactie op de gebeurtenissen van afgelopen weekend.

Hetzelfde
Numan Kurtulmus, vice-premier, zei tijdens een persconferentie: “We doen precies hetzelfde wat zij ons hebben aangedaan. We staan vliegtuigen met Nederlandse diplomaten of afgezanten aan boord niet toe te landen in Turkije of ons luchtruim te gebruiken. Degenen die deze crisis hebben veroorzaakt, zijn ook verantwoordelijk voor de oplossing.”

Diplomatie
Ook regeringsoverleg op hoog niveau wordt opgeschort en de Nederlandse ambassadeur is niet meer welkom in Turkije. Mark Rutte reageerde maandagavond bij RTL Late Night op de Turkse sanctie: “Het tegenhouden van diplomatieke vluchten betekent dat het regeringsvliegtuig niet in Turkije mag landen.” De Turken hebben afgezien van economische sancties, benadrukt Rutte. Nederland is een belangrijke investeerder in Turkije.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button