IncidentenOnderwerpVliegtuigtype & -bouwer

‘Handelen bemanning oorzaak crash Russische Tupolev’

De Tupolev Tu-154 van de Russische Luchtmacht die op Eerste Kerstdag crashte in de Zwarte Zee is neergestort door het handelen van de bemanning. Dit meldt de krant Kommersant.

Het is nog niet duidelijk of de gezagvoerder van het vliegtuig schuldig is. Hiervoor wordt nog onderzoek gedaan, op onder meer het psychologische verleden van de piloot en andere bemanning.

Crash
Bij de crash kwamen 93 mensen om het leven. Het toestel was van het vliegveld van Sochi vertrokken met aan boord 85 passagiers en 8 bemanningsleden. Onder de passagiers een bijna voltallig koor van de Russische defensie. Het vliegtuig was op weg naar luchtmachtbasis in Latakia in Syrië, maar verdween twee minuten na het opstijgen van de radar.

Tu-154
De Tupolev Tu-154 is een driemotorig toestel dat vanaf de jaren ’60 werd gebouwd in Rusland. Er vliegen ongeveer 50 rond, waarvan de meeste in dienst van de Russische defensie. De afgelopen decenia zijn er zeker 40 incidenten geweest, waarvan in de 2010 de meest opmerkelijke. Toen stortte in een Tu-154 neer bij Smolensk, met aan boord de Poolse president Lech Kaczynski.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/