fbpx
IncidentenOnderwerpenVliegtuigen

‘Handelen bemanning oorzaak crash Russische Tupolev’

De Tupolev Tu-154 van de Russische Luchtmacht die op Eerste Kerstdag crashte in de Zwarte Zee is neergestort door het handelen van de bemanning. Dit meldt de krant Kommersant.

Het is nog niet duidelijk of de gezagvoerder van het vliegtuig schuldig is. Hiervoor wordt nog onderzoek gedaan, op onder meer het psychologische verleden van de piloot en andere bemanning.

Crash
Bij de crash kwamen 93 mensen om het leven. Het toestel was van het vliegveld van Sochi vertrokken met aan boord 85 passagiers en 8 bemanningsleden. Onder de passagiers een bijna voltallig koor van de Russische defensie. Het vliegtuig was op weg naar luchtmachtbasis in Latakia in Syrië, maar verdween twee minuten na het opstijgen van de radar.

Tu-154
De Tupolev Tu-154 is een driemotorig toestel dat vanaf de jaren ’60 werd gebouwd in Rusland. Er vliegen ongeveer 50 rond, waarvan de meeste in dienst van de Russische defensie. De afgelopen decenia zijn er zeker 40 incidenten geweest, waarvan in de 2010 de meest opmerkelijke. Toen stortte in een Tu-154 neer bij Smolensk, met aan boord de Poolse president Lech Kaczynski.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button