AirlinesKLMNieuwsNL nieuwsOnderwerp

KLM haalt reuzenpanda’s op

KLM haalt op woensdag 12 april twee reuzenpanda’s op uit Chengdu, in China. De panda’s Xing Ya en Wu Wen werden in oktober 2015 geschonken aan Nederland tijdens het staatsbezoek van het Koningspaar aan China.

De Chinese autoriteiten hebben Oudehands Dierenpark, de locatie waar de panda’s straks wonen, groen licht gegeven om het transport in gang te zetten. KLM voert een speciale vlucht uit naar China om de reuzenpanda’s op te halen.

Gespecialiseerd
KLM Cargo zegt vereerd te zijn om de dieren naar Nederland te mogen vervoeren. De vrachtvervoerder is gespecialiseerd in het vervoer van dieren. Gespecialiseerde medewerkers kunnen de dieren begeleiden tijdens de reis. De panda’s reizen in speciaal vervaardigde verblijven. Ook biedt KLM Cargo speciale faciliteiten om de dieren voor, tijdens en na de reis te kunnen verzorgen. Op Schiphol is bovendien een dierenhotel.

Schiphol
Na aankomst op Schiphol worden de panda’s naar het dierenhotel vervoerd. Daar worden ze ingeklaard en vindt er een gezondheidscheck plaats. De aankomst van de vlucht staat gepland om 19:05 uur.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button