AirlinesOnderwerpProfessional

Vluchtaanbod Cuba neemt verder af

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen Silver Airways en Frontier Airlines zeggen de service naar Cuba te beëindigen. De maatschappijen constateren dat er te weinig vraag is op de nieuwe Cubaanse markt.

Negen Amerikaanse maatschappijen begonnen in het tweede deel van 2016 met vluchtverbindingen tussen Amerika en Cuba, nadat oud-president Barack Obama de banden met het land aanhaalde. Sindsdien hebben meerdere airlines besloten om capaciteit te verminderen, doordat te weinig mensen gebruikmaken van de verbindingen.

Silver Airways
Eerder kondigden JetBlue en American Airlines ook al aan om het aantal zitplaatsen naar Cuba te verminderen. Silver Airways besloot eerder een aantal vluchten te schrappen, maar zag nog wel potentie: “We blijven optimistisch over de toekomstige groeipotentie in Cuba en we geloven dat ons vliegtuig met 34 zitplaatsen de juiste maat is voor deze markt,” zei een woordvoerder van Silver Airways eerder tegen South Florida Sun-Sentinel.

Frontier Airlines
Op 1 december begon Frontier met vluchtvoering tussen Miami en Havana. Inmiddels heeft de maatschappij besloten dat de markt niet rendabel is.

JetBlue
Vanaf 3 mei worden op een aantal routes door JetBlue kleinere vliegtuigen ingezet. In totaal vermindert de maatschappij de capaciteit met 300 zitplaatsen per dag.

American Airlines
American Airlines kondigde in november aan om haar service naar Cuba te herzien. De maatschappij besloot om tussen Miami en Holguin, Santa Clara en Varadero één van de twee dagelijkse vluchten te schrappen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close