fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

Brussels Airlines eindigt 2016 positief

Brussels Airlines heeft na een zwaar 2016 toch een positief resultaat geboekt. Er kwamen meer passagiers en de omzet steeg, zo blijkt uit de jaarcijfers van de maatschappij.

Ten opzichte van 2016 stapten er met 7,7 miljoen 3,2 procent meer passagiers in, wat resulteerde in 1,27 miljard euro omzet. De nettowinst bedroeg 15 miljoen aan het einde van vorig jaar.

Aanslagen
Brussels Airlines heef last gehad van de aanslagen in Brussel. De financiële schade voor de maatschappij bedroeg zo’n 100 miljoen euro, waarvan een deel kan worden gecompenseerd met vergoedingen door verzekeringsmaatschappijen.

Investeringsplannen
Bernard Gustin, CEO Brussels Airlines: “Hoewel het aangewezen leek om na de aanslagen onze ambities te herzien, hebben we er toch voor gekozen om al onze investeringsplannen zonder enige uitzondering voort te zetten, omdat we wisten dat we voor Brussels Airlines een sterke basis hadden gecreëerd de afgelopen jaren.”

Erkenning
Ook het personeel deelt mee in de winst. Er wordt van de brutowinst van 20,4 miljoen euro 2,5 miljoen verdeeld onder het personeel van Brussels “als erkenning voor de enorme inspanningen die na 22 maart werden geleverd”.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button