fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpenVliegtuigen

Etihad met A380 naar Parijs

Etihad zet deze zomer een Airbus A380 in op de route tussen Abu Dhabi en Parijs. Op dit moment vliegt de maatschappij alleen met een Boeing 777-300 op de route.

De capaciteit wordt met de tweede dagelijkse vlucht tussen 1 juli en 28 oktober 2017 vergroot van 328 stoelen naar 826 per dag. Het toestel heeft een drieklassen-configuratie met onder andere The Residence, de driekamersuite aan boord.

Melbourne
Eerder plaatste Etihad de A380 al op de routes naar Sydney, Londen, New York en Melbourne. Vanuit Parijs kan men straks per A380 via Abu Dhabi doorreizen naar Melbourne.

Vluchtschema
Dagelijks vertrekt om 10:40 uur de vlucht met de superjumbo vanuit Parijs. De aankomst in Abu Dhabi is om 19:30 uur lokale tijd in de ochtend. De Boeing 777 vertrekt om 21:50 uur vanuit Parijs en komt de volgende dag om 06:40 uur aan in Abu Dhabi.

Reisklassen
Aan boord biedt Etihad naast The Residence drie reisklassen. Er zijn negen First Class suites, 70 businessclass zitplaatsen en 415 economyclass stoelen. Een ticket in The Residence van Parijs naar Melbourne kost zo’n 15.803 euro.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button