fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

Minder winst voor Lufthansa

Lufthansa rapporteert een lagere winst over 2016. De maatschappij zegt vooral last te hebben gehad van de stakingen vorig jaar, het gevolg van een langslepend cao-conflict.

Over het hele jaar werd een winst van 1,75 miljard genoteerd. Een jaar eerder was dat 1,82 miljard, dit komt neer op een afname van 3,6 procent.

Stakingen
De stakingen hebben als belangrijkste oorzaak de winst van Lufthansa gedrukt. De schade door de uitgevallen vluchten tijdens de stakingen zijn geschat op ongeveer 100 miljoen euro.

Afspraken
Lufthansa heeft gisteren principeakkoord bereikt in de cao-onderhandelingen met de pilotenvakbond waarmee een einde lijkt te komen aan het meningsverschil tussen de maatschappij en haar piloten. Er was onenigheid over loonsverhoging, arbeidsvoorwaarden en de pensioenregeling. Er zijn nu afspraken gemaakt over lonen en productiviteit waardoor efficiënter wordt gewerkt.

Groep
Binnen de gehele Lufthansa Group waar Eurowings, Austrian, Brussels Airlines en Swiss onderdeel van uitmaken, daalde de omzet tot 31,7 miljard euro, een afname van 1,2 procent. De toename van het aantal passagiers zorgde niet voor meer inkomsten. Als gevolg van sterke concurrentie waren de maatschappijen genoodzaakt ticketprijzen te verlagen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button