fbpx
NieuwsNL NieuwsOnderwerpenProfessional

EPST biedt goedkopere pilotenopleiding

Vliegschool European Pilot Selection & Training (EPST) komt met een oplossing voor de hoge kosten voor pilotenopleidingen. De opleider biedt een goedkopere opleiding aan in Portugal.

EPST biedt in samenwerking met de Portugese vliegschool G Air en Orbit Aviation een nieuwe opleiding aan die deels in Portugal plaatsvindt. In de opleiding wordt gebruik gemaakt van de EPST Airline Jet Foundation Course met MCC. De opleiding kost 85.000 euro. Dat is aanzienlijk goedkoper dan de 121.000 euro die studenten moeten neerleggen voor de opleiding die EPST in Engeland aanbiedt.

Goedkoper
Het prijsverschil komt doordat de training in Portugal plaatsvindt. “Het leven in Portugal is goedkoper”, laat een woordvoerster van EPST weten aan Up in the Sky. Studenten die de Engelse opleiding kiezen, krijgen een deel van hun training in de Verenigde Staten. Dat zorgt ook voor extra kosten.

Financiën
In 2016 besloot ABN Amro geen pilotenopleidingen meer te financieren. Studenten bij EPST moeten hun opleiding voorlopig ook nog zelf financieren. De vliegschool kijkt wel naar nieuwe financieringsmogelijkheden. “Voorlopig moeten studenten of ouders het nog zelf financieren”, stelt de woordvoerster.

Plaatsingsverplichting

Na de opleiding van achttien maanden worden de kandidaten begeleid in hun verdere stappen naar de luchtvaartmaatschappijen. De vliegschool heeft een plaatsingsverplichting en spant zich in om afgestudeerde studenten bij een airline aan het werk te krijgen. “Veel studenten hebben binnen twee tot drie weken hun eerste sollicitatiegesprekken”, licht de woordvoerster toe.

“Het is geweldig om een nieuw product te lanceren dat inspeelt op vraag vanuit de markt, door veranderende marktomstandigheden is
de roep om betaalbare opleidingen toegenomen. Door de samenwerking met Orbit Aviation en G Air wordt het mogelijk om aan deze vraag te voldoen”, zegt  Eric Duijkers, algemeen directeur bij EPST over de nieuwe opleiding.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button