fbpx
Naast het nieuwsOpmerkelijk

Pakistan houdt CEO flagcarrier vast

De CEO van Pakistan International Airlines, de Duitser Bernd Hildenbrand, mag Pakistan niet verlaten. Het ministerie van binnenlandse zaken onderzoekt corruptie binnen de luchtvaartmaatschappij, meldt Reuters.

Volgens minister Chaudhry Nisar Ali Khan staat Hildenbrand op de zogeheten exit control list, wat betekent dat hij het land niet mag verlaten.

Lease
Het corruptieonderzoek draait onder andere om de lease van een Airbus A330 van Sri Lankan Airlines. Volgens het ministerie werd voor de lease van het vliegtuig een te hoog leasebedrag afgesproken. “Wat ik gezien heb in het rapport is schokkend; PIA verdrinkt financieel, maar aan de andere kant zuigen sommige mensen de maatschappij leeg als bloedzuigers”, aldus minister Khan.

Schoon geweten
CEO Hildenbrand is zich van geen kwaad bewust, stelt hij tegenover Reuters. “Mijn geweten is schoon, ik heb niets fout gedaan. Er is geen sprake van corruptie van mijn kant”, laat hij weten. Volgens de CEO is bij het ministerie niet duidelijk hoe het leasen van vliegtuigen werkt.

Nieuw vliegtuig
Ter vervanging van de A330 van Sri Lankan least PIA vanaf eind maart een toestel van Turkish Airlines. De prijs van dat toestel ligt lager dan die van de A330 van Sri Lankan. Voor de Turkse Airbus zou 6000 dollar per uur betaald moeten worden, terwijl PIA voor de Sri Lankaanse A330 8100 dollar per uur betaalde.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button