fbpx
Naast het nieuws

Eerste bomen geplant voor monument MH17

In Vijfhuizen zijn vanmorgen de eerste bomen geplant voor het herinneringsbos, dat onderdeel is van het Nationaal Monument MH17.

Op het voormalige Floriade-terrein is met graafmachines een grote lus van aarde aangelegd, in de vorm van een herinneringslint. In het hart komt een amfitheater en een gedenkteken. Bij elke boom komt de naam van een slachtoffer. Rondom het bos komen zonnebloemen te staan.

Kwekerij
De bomen zijn geschonken door een kwekerij uit Cuijk. Het zijn elf verschillende soorten bomen, onder meer sierappels, essen, meidoorns en lindes. Nabestaanden konden de as van gecremeerde slachtoffers in het gat van de boom strooien als ze dat wilden.

Oase
Stichting Nationaal Monument MH17 wil alle betrokkenen een groene oasa bieden, een ontmoetingsplaats en een plek voor bezinning. Het Nationaal Monument MH17 wordt op 17 juli officieel onthuld, precies drie jaar na de ramp.

Bestel nu een unieke aviationtag van de Super Guppy!

Deze vliegende 'goudvis' is met haar rijke geschiedenis een unicum in de luchtvaart.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button