Naast het nieuwsOverig nieuws

Eerste bomen geplant voor monument MH17

In Vijfhuizen zijn vanmorgen de eerste bomen geplant voor het herinneringsbos, dat onderdeel is van het Nationaal Monument MH17.

Op het voormalige Floriade-terrein is met graafmachines een grote lus van aarde aangelegd, in de vorm van een herinneringslint. In het hart komt een amfitheater en een gedenkteken. Bij elke boom komt de naam van een slachtoffer. Rondom het bos komen zonnebloemen te staan.

Kwekerij
De bomen zijn geschonken door een kwekerij uit Cuijk. Het zijn elf verschillende soorten bomen, onder meer sierappels, essen, meidoorns en lindes. Nabestaanden konden de as van gecremeerde slachtoffers in het gat van de boom strooien als ze dat wilden.

Oase
Stichting Nationaal Monument MH17 wil alle betrokkenen een groene oasa bieden, een ontmoetingsplaats en een plek voor bezinning. Het Nationaal Monument MH17 wordt op 17 juli officieel onthuld, precies drie jaar na de ramp.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/