AirlinesFrequente reizigerOnderwerpVliegtuigtype & -bouwer

Thai Airways overweegt meer A350-bestemmingen

Thai Airways verwacht dit jaar nog vier A350’s af te nemen bij Airbus. Door de prestaties van de toestellen overweegt de maatschappij ook nieuwe verbindingen op te zetten. Dit meldt Air Transport World Online.Thai heeft op dit moment al twee A350’s en zet de toestellen in op vluchten tussen Bangkok en Milaan en Rome. In de zomer wordt Frankfurt daar aan toegevoegd. De tweemotorige toestellen vervangen de 747-400; die moet in 2020 uit de vloot verdwenen zijn.

Melbourne
De maatschappij nam de eerste A350 al in augustus 2016 af en zou het toestel inzetten op vluchten naar Melbourne. Dat ging niet door omdat de Australische autoriteiten geen toestemming gaven om te landen. Die toestemming is er nog niet, liet Bryan Banston, vicepresident sales bij Thai, weten. Thai wil met de A350 de vluchtaansluitingen tussen Australië en Europa verbeteren. Passagiers stappen dan over in Bangkok.”Als we meer bestemmingen of vluchten toevogeen is alles mogelijk”, aldus Banston.

Verenigde Staten
De maatschappij overweegt ook om weer rechtstreekse vluchten naar de Verenigde Staten aan te bieden. Sinds 2015 vliegt de maatschappij niet meer naar de Verenigde Staten. De laatste route was Bangkok-Los Angeles. Die route werd gestaakt omdat Thai moest herstructureren. Daarna verbood de Amerikaanse FAA Thai om nog nieuwe routes te openen omdat er zorgen waren over de veiligheid.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.