OnderwerpProfessionalVliegvelden

Vliegtuigen binnenkort laag over het Noorden

Vanwege de uitbreiding van Lelystad Airport vliegt een deel van de toestellen binnenkort op 1500 tot 1800 meter boven Groningen en Drenthe. Dat meldt Dagblad van het Noorden.Om Schiphol meer ruimte te geven mag Lelystad de komende jaren sterk groeien. Het vliegveld neemt straks vluchten met onder andere Boeing 737-toestellen over van Schiphol. Hierdoor ontstaan nieuwe vliegroutes die vooral over het noorden en oosten van Nederland gaan, omdat ten westen van Lelystad het Schiphol-vliegverkeer zit.

Laag
Toestellen vanaf Lelystad moeten onder het verkeer van Schiphol blijven, waardoor de nieuwe routes laag over Zuid-Friesland, Noord-Drenthe en Groningen zullen gaan. Bewoners vrezen geluids- en milieuoverlast.

Nieuw
Het vernieuwde Lelystad Airport opent in het voorjaar van 2019. Dan zijn er per jaar 4000 vliegbewegingen toegestaan. De groei wordt daarna sterk, wat kan leiden tot 45.000 vliegbewegingen per jaar.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.