Foto artikelLiefhebberNaast het nieuwsNieuws

Weer nieuw toestel KLM aangekomen

KLM Cityhopper ontving vanmiddag de zevende Embraer 175+. Het toestel met staartnummer PH-EXM landde aan het einde van de middag op de Oostbaan.De Embraer de zevende uit een serie van zeventien toestellen. De vliegtuigen vervangen de Fokker 70’s van KLM Cityhopper. In 2017 moet de Fokker-vloot vervangen zijn door de zuinigere en grotere Embraers. In de E175+ is plaats voor 88 passagiers, waarbij de stoelen in een 2-2 opstelling staan.

Plus
De Embraer 175+ is eigenlijk gewoon een Embraer 175, maar dan met wat nieuwe features waardoor die is omgedoopt tot 175+. En KLM, of beter gezegd KLM Cityhopper, was de eerste maatschappij in Europa die met de nieuwe versie vliegt.

Harmonisatie
Boet Kreiken, managing director KLM Cityhopper zei eerder tegen Up: “De Embraer is voor het netwerk van KLC het ‘beste product op de markt’. Het toestel is aanmerkelijk zuiniger, zo’n 18 procent en vergt minder onderhoud waardoor er meer slagen gemaakt kunnen worden. Dankzij de harmonisatie van de vloot zijn er bijvoorbeeld ook minder simulatoren nodig. Overall is er een veel lagere cost of complexity.” Als de Fokkers uitgefaseerd zijn, vliegt Cityhopper met alleen maar Embraers.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.

Gerelateerde artikelen