fbpx
AirlinesFinancieelFrequente reizigersNieuws

Air France: ‘meeste vluchten gaan door’

Zondag is de tweede dag dat cabinepersoneel van Air France staakt. De maatschappij verwacht dat zondag en maandag de meeste vluchten wel gewoon vertrekken.

Volgens Air France zullen alle long-haulvluchten volgens plan uitgevoerd worden. Op de medium-hal is dat 90 procent en op de binnenlandse routes zal zo’n 85 procent gevlogen worden. Deze verwachting is gebaseerd op de stakingsbereidheid van een dag eerder. Toen viel in totaal 2 procent van de vluchten uit.

Maandag
Maandag verwacht de maatschappij een vergelijkbaar beeld. De long-haul operatie ondervindt geen beperkingen. Op medium-haul en binnenlandse vluchten zal ongeveer tien procent geannuleerd worden. Daarnaast staan ruim 8.000 medewerkers van de maatschappij klaar om reizigers te informeren. Reizigers van wie de vlucht wordt geschrapt, kunnen hun geld terug vragen.

Nieuwe dochter
De staking van het cabinepersoneel volgt op plannen van Air France om met een paar vliegtuigen een nieuwe dochtermaatschappij op te zetten met lagere kosten. Het grootste deel van de besparingen moet worden behaald door nieuwe stewards en stewardessen aan te nemen tegen sobere arbeidsvoorwaarden. De Franse bonden zijn hier tegen.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button