NL nieuwsOnderwerpSchiphol

Zondag flinke vertragingen op Schiphol

De wind zorgt zondagmiddag en avond voor flinke vertragingen op Schiphol.“De wind zorgt voor een beperkte baancapaciteit op Schiphol”, zo zegt een woordvoerster van de luchthaven tegen Up in the Sky. “Daardoor zijn er vertragingen.” Volgens haar zijn er ook annuleringen. Door onderhoud aan de Kaagbaan kan deze niet gebruikt worden, wat de situatie minder flexibel maakt dan anders.

Uur
De gemiddelde vertraging van aankomende vluchten is opgelopen naar ruim een uur, volgens gegeven van Flightradar24. Ook Eurocontrol geeft dergelijke extra wachttijden op. Vertrekkende vluchten hebben wat minder last, deze gaan met ruim een half uur vertraging weg. Schiphol is rond zes uur de meest vertraagde luchthaven ter wereld, aldus Flightradar.

Afnemen
Volgens de woordvoerster van Schiphol is de verwachting dat de wind in de loop van de avond afneemt. Rond negen uur was de volledige capaciteit weer veschikbaar. De achterstand moet wel eerst ingehaald worden, dus vertragingen zullen nog wel even blijven.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.