FinancieelOnderwerpProfessional

Trump snijdt in subsidie naar afgelegen gebieden

In de begrotingsplannen van de Amerikaanse president Trump wordt de subsidie voor lokale vluchten geschrapt. Daardoor kunnen afgelegen gebieden niet meer bereikt worden.Volgens de New York Times levert de bezuiniging 175 miljoen dollar per jaar op. Maar daardoor wordt de vluchten van en naar 111 zeer afgelegen gemeenschappen vrijwel zeker opgeheven. Opvallend is dat 86 van deze gemeenschappen in meerderheid op Donald Trump hebben gestemd.

330 kilometer
Als de vluchten niet meer kunnen worden uitgevoerd, dan is voor de meeste bewoners van deze gebieden het dichtstbijzijnde vliegveld op ruim 330 kilometer. Daardoor komt de lokale economie, waaronder de jacht, in gevaar, zeggen bestuurders.

Bezuinigingen

Het programma van president Trump is altijd geweest dat er forse bezuinigingen op overheidsprogramma’s moeten worden doorgevoerd. “We zijn er zeker voor dat de overheid efficiënt gerund wordt, maar ik zou zeggen dat dit programma vitaal is voor landelijk Amerika,” zegt de Republikeinse burgemeester van Pierre, de hoofdstad van de staat South Dakota. Ook zijn inwoners moeten dan ruim drie uur rijden om het vliegtuig te nemen.

The Essential Air Service

Het subsidieprogramma The Essential Air Service werd 40 jaar geleden in het leven geroepen om afgelegen gebieden beter bereikbaar te maken. Omdat de kosten per passagier naar deze gemeenschappen hoog zijn, kregen maatschappijen geld om naar de lokale vliegvelden te gaan. Dit geldt bijvoorbeeld ook in het noorden van Alaska, waar 60 gemeenschappen zo bereikbaar kunnen blijven.

Tags

Gerelateerde artikelen

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.