fbpx
AirlinesNieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

Uitwijker zorgt voor vooralarm groot op Schiphol

Een Boeing 767 van Titan Airways heeft een mayday-call gedaan en is uitgeweken naar Schiphol.

Het toestel was onderweg van Londen Stansted naar Rzeszow, Polen. Een woordvoerster van de Luchtverkeersleiding Nederland bevestigt tegenover Up dat het om een uitwijker gaat. “Het toestel is veilig geland op de Buitenveldertbaan.” Een woordvoerster van Schiphol voegt daaraan toe dat het inderdaad een Boeing 767 betreft en het toestel na landing geïnspecteerd wordt.

Stansted
De 767 met registratie G-POWD vertrok om 09:21 uur lokale tijd (10:21 in Nederland) vanaf Stansted voor de vlucht naar Polen. Ongeveer twintig minuten later daalde het toestel binnen enkele minuten 25 duizend voet (ruim 8 kilometer) en maakten de piloten ten zuiden van Utrecht een linkerbocht richting Schiphol. Daar zetten ze het toestel iets over elf uur (Nederlandse tijd) aan de grond.

Vooralarm groot
De mayday-call van de piloten betekende een “vooralarm groot” op Schiphol. Hulpdiensten stonden klaar langs de baan ten tijde van de landing. Over de oorzaak is officieel nog niks bekend, volgens Aviation Herald betrof het een probleem met de druk in de cabine. De zuurstofmaskers kwamen naar beneden. De brandweer Kennemerland laat kort na de landing weten dat iedereen ongedeerd is en het vooralarm groot weer afgeschaald is.

Gister was er een vooralarm groot voor een Air Canada vlucht.

Titan Airways
De maatschappij is een charter maatschappij gespecialiseerd in wet-leases. In de vloot van elf toestellen is één B767, een 767-300ER in volledige economy opstelling. Andere vliegtuigen van Titan zijn onder andere twee 757’s, drie A320’s, een A321 en twee classic 737’s.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button