AirlinesIncidentenNieuwsOnderwerp

Crash Zuid-Soedan An-26

In Zuid-Soedan is een Antonov An-26 gecrasht van South Supreme Airlines. Iedereen overleefde het ongeluk.Gewonden
Een manager van de airline zegt dat er 44 passagiers en vijf crew aan boord waren. Eerst werd gevreesd dat niemand het overleefd heeft. Langzaam druppelen er verschillende berichten naar buiten dat er gewonden naar het ziekenhuis vervoerd zijn. Zo’n twaalf uur na de crash kwam het bericht dat iedereen de crash overleefd heeft.

Crash
Het toestel is rond 3 uur lokale tijd gecrasht op het vliegveld van Wau, in het noordwesten van het land. Het toestel was afkomstig van de hoofdstad, Juba. Het is in brand gevlogen. De brandweer heeft het toestel geblust, maar alleen de staart is nog zichtbaar. Waarschijnlijk is het ongeluk gebeurd tijdens of vlak voor de landing.

Oorzaak
Volgens luchtvaartongelukken-onderzoekssite JacDec ontstond de brand nadat het hoofdlandingsgestel tijdens touch-down inklapte.

South Supreme Airlines heeft volgens Flightglobal toegang tot een aantal turboprops waaronder een Fokker 50, An-26’s en An-32’s. Op foto’s van vlak na te crash is te zien dat het om een An-26 gaat.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.

Gerelateerde artikelen