AirlinesNieuwsNL nieuwsOnderwerpProfessionalSchiphol

Februari: Schiphol groeit hardst

Amsterdam Airport Schiphol groeide in februari het hardst van Europa wat betreft passagiersaantallen van grote luchthavens. Dat blijkt uit cijfers van de top 4 luchthavens gemeten naar passagiersomvang.Schiphol zag in februari 4,3 miljoen reizigers. Een toename van 5,8 procent ten opzicht van het jaar daarvoor.

Andere
De andere drie grootste Europese vliegvelden groeiden minder hard. Schiphol behoudt de nummer drie positie naar omvang, alleen Frankfurt is met vier miljoen passagiers kleiner. Dat waren 1 procent meer mensen dan het jaar ervoor. De nummer twee, Charles de Gaulle ontving 4,6 miljoen klanten, een plus van 3,5 procent. Absolute nummer één blijft natuurlijk Heathrow met 5,3 miljoen passagiers, een plus van een kleine 2 procent.

Bewegingen
De nummers 2, 3 en 4 ontlopen elkaar bijna niks wat betreft aantal vliegbewegingen. Ze zagen elk afgerond 33 duizend vliegtuigbewegingen. Op Heathrow kwamen 35 duizend vliegtuigen. De enige stijger ten opzichte van vorig jaar is Schiphol, met een toename van 1,3 procent. Frankfurt en Heathrow ontvingen vier procent minder toestellen, CdG 1,5 procent minder.

Cargo
Schiphol verwerkte 7 procent meer cargo, in totaal 131 duizend ton. Dit is opmerkelijk, want bij KLM daalde het vrachtvervoer met 5,6 procent. De concurrentie van de Nederlanders zagen hun vervoer dus flink toenemen. Heathrow zag 127 duizend ton vracht (+5 procent). Frankfurt was de nummer één met 159 duizend ton (plus 2 procent). Charles de Gaulle maakte geen vrachtencijfers bekend.

Tags

Gerelateerde artikelen

Joeri van Ormondt

Hoofdredacteur. Joeri woonde vanaf z'n geboorte 'onder' de Zwanenburgbaan. Hij is MSc in de bedrijfskunde (Rijksuniversiteit Groningen). Joeri is mede-oprichter van Up in the Sky. Daarnaast is hij actief als logopedist.