AirlinesOnderwerpProfessional

LATAM Cargo schrapt in capaciteit

Het Zuid-Amerikaanse LATAM Airlines Group heeft het ook met vracht zwaar te verduren. Na grote verliezen afgelopen jaar haalt de maatschappij een B777F uit de vloot. Dat meldt de maatschappij.Latam zag de vrachtopbrengsten met zestien procent afnemen ten opzichte van vorig jaar. Dat kwam doordat er drie procent minder vracht was, waar bijna vijf procent minder voor werd betaald.

Zalm
Met name de export van zalm, asperges en bloemen naar Noord-Amerika nam af. Ook vervoerde de maatschappij minder van Europa naar Brazilië, door devaluatie van de munt. In het vierde kwartaal zette de maatschappij de full-frieghters dertien procent minder in. Dat haalt de loadfactor iets omhoog naar 57 procent.

Afserveren
Ook in 2017 worden de vrachtvliegtuigen minder ingezet en zal meer vracht meegaan met passagiersvluchten. Er is nu een vloot van tien full-frieghters, acht B767-300F’s en twee B777-200F’s. Van de grotere B777 zal er één de vloot verlaten dit jaar. Vorige jaar werd er ook al één afgeserveerd in een sublease.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.

Gerelateerde artikelen