AirlinesFrequente reizigerOnderwerp

Qantas lanceert wifi

Qantas zet volgende week de onboard wifi aan. Dat meldt Australian Business Traveller.Maandag 27 maart zal er eerst een persvlucht zijn en dan gaat de wifi voor alle passagiers aan.

737
Veel reizigers kunnen er dan nog niet gebruik van maken. De 737 met registratie VH-XZB is voor nu het enige toestel met wifi aan boord. Veel haast lijkt de maatschappij niet te maken, pas in de tweede helft van 2017 komt er een tweede wifi-vliegtuig bij, een A330.

Opschalen
Na de testperiode in 2017 wil Qantas in 2018 alle binnenlandse vluchten met internet uitrusten. Daarna volgen de internationale vluchten. “We weten dat reizigers hun email gaan checken en eventueel online aankopen doen, als er internet aan boord van de vluchten komt,” denkt Olivia Wirth van Qantas, “maar ook veel mensen gebruiken hun vlucht om de laatste aflevering van hun series bij te kijken of om films te zien waarvoor ze nog geen tijd hebben gehad.”

Netflix
Netflix en Spotify kunnen bekeken worden door de proefperiode van 30 dagen te installeren. Een Australische tv-zender die ook haar programma’s aanbiedt, vraagt gebruikers om een driedaags gratis proefabonnement af te sluiten.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.

Gerelateerde artikelen