AirlinesFrequente reizigerNieuwsNL nieuwsOnderwerp

Annuleringen door stakingen Italië

Italiaanse luchtverkeersleiders staken vandaag tussen 13 en 17 uur. Ook grondpersoneel van Milanese vliegvelden staken voor 24 uur. De stakingen zullen veel hinder veroorzaken.Alitalia
Alitalia annuleert een vlucht AZ107/109 van Milaan naar Amsterdam en terug. Ook de vlucht van Rome naar Amsterdam (AZ120/121) komt te vervallen. Ook vluchten naar Londen, Brussel en Parijs schrapt Alitalia. De Italiaanse maatschappij annuleert in totaal 40 procent van het vluchtschema.

Transavia
Een woordvoerster van Transavia zegt tegen Up dat één vlucht last heeft van de staking van de verkeersleiders. “De vlucht van Amsterdam naar Venetië voeren we twee uur later uit dan gepland. Alle passagiers hebben we daar gister van op de hoogte gebracht.”

Ryanair
De prijsvechter schrapt 43 vluchten van/naar Italië. Ryanair is één van de grootste maatschappijen in Italië. FR4535 en FR4536 tussen Eindhoven en Milaan Bergamo is één van de annuleringen.

easyJet
EasyJet annuleert 58 vluchten en verplaatst er twintig wat betreft de vertrektijd. De passagiers worden per SMS op de hoogte gebracht. Een woordvoerder van de maatschappij zegt tegen Up dat er één retourvlucht Milaan-Amsterdam geschrapt is.

KLM
Een woordvoerster van KLM laat weten dat drie vluchten (naar Milaan, Rome en Florance) met een kleine vertraging op weg worden gestuurd naar Italië.

Overvliegen
Eurocontrol laat weten dat overvliegende toestellen geen hinder zullen ondervinden. Ook andere maatschappijen als British Airways en Swiss schrappen vluchten. EasyJet zegt vertragingen en annuleringen te verwachten. Maatschappijen-lobbyvereniging Aviation for Europe roept dat er meer dan 500 vluchten geannuleerd zijn door de stakingen.

Staking
De grondbonden roepen de staking uit als protest tegen de grote reorganisatie bij Alitalia. De verkeersleiders staken tegen de voorgenomen privatisering van de Italiaanse verkeersleiding. Italiaanse media denken dat het een ‘hete lente’ wordt wat betreft stakingen dankzij de voorgenomen plannen van Alitalia.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.