Naast het nieuwsOverig nieuwsProfessional

VNV voorman Verhagen stopt met functie

De voorzitter van Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers is na het aflopen van zijn termijn niet beschikbaar voor een volgende termijn. Dat bevestigt VNV na berichtgeving op Aviationwatch tegenover Up in the Sky.

Er is een stemronde gehouden waar Verhagen wel nog aan meedeed. De stemmen liepen met 1,5 procent uiteen tussen Verhagen en zijn uitdager, zegt een woordvoerder van VNV tegen Up. Verhagen voegt er tegenover Up aan toe dat het andere team “nipt meer stemmen haalde.” In een brief naar de leden schrijft hij dat de kans bestond dat een tweede stemming zou moeten worden gehouden, vanwege het geringe verschil.

Draagvlak
Verhagen tegenover Up: “Ik vond dat ik niet voldoende draagvlak had onder de leden.” In zijn brief zegt hij dat “onvoorwaardelijke brede en overtuigende steun vanuit de achterban om daadkrachtig en geloofwaardig op te kunnen treden van cruciaal belang is. Het in aanvang al ontbreken van ruim draagvlak binnen de vereniging zorgt voor de conclusie dat […] ik meen deze niet succesvol en met verve te kunnen leiden.” Daarop besloot Verhagen dat hij voor een volgende termijn niet beschikbaar is. De huidige termijn loopt 21 april af.

Polarisatie
In de brief ziet hij een kans op “verdere polarisatie en verlamming van de vereniging”. Hij vervolgt: “Bovendien krijg ik ook nog steeds signalen voor nieuwe verkiezingen met andere teams. Kortom: het signaal van het referendum is een zoektocht naar nieuwe eenheid.”

Vervolg
Volgens Verhagen zal nu het ‘concurrerende’ team van de verkiezingen het stokje overnemen in april.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.

Gerelateerde artikelen