Frequente reizigerNL nieuwsOnderwerpSchiphol

Wind blijft Schiphol maandag parten spelen

De aanhoudende harde wind blijft ook maandag voor vertragingen zorgen op Schiphol. Dat bevestigt een woordvoerder tegenover Up.“De vertragingen zijn gemiddeld ruim een half uur”, aldus de woordvoerder. “We hebben momenteel wel weer de maximale baancapaciteit beschikbaar. en gedurende de avond nemen naar verwachting de vertragingen af.”

Uur
Met name de annuleringen van gisteren zorgen ervoor dat de vertragingen ook vandaag doorwerken. Vertrekkende vluchten hadden volgens gegevens van Flightradar24 in de middag een uur vertraging, daarna namen de vertragingen af. Aankomende vluchten zijn wel nagenoeg op tijd. Gisteren was de situatie juist omgekeerd. Ook vandaag was Schiphol even de meest vertraagde luchthaven ter wereld, volgens Flightradar.

Wind
De verwachting van het KNMI is dat de wind in de loop van de avond weer afneemt.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.