fbpx
Flight ReportsNaast het nieuwsNieuwsReviewsTravelVideo

Flight Review: Delta A330 businessclass | Video

Delta
Business Class
Seatle (SEA) – Amsterdam (AMS)
Airbus A330-300
November 2016
Beoordeling*:

Deze vlucht in November 2016 was onderdeel van een langere privé-trip. Het betrof een Delta-vlucht in ‘Delta One’ Business Class van Seatle terug naar huis, naar Amsterdam.

Pre-boarding
Inchecken gebeurde zoals gebruikelijk bij de dedicated SkyPriority balie. Op andere airports in de VS, LAX bijvoorbeeld, heeft Delta nog specialere dedicated Delta One incheck-balies, maar Seatle heeft die (nog?) niet.

De security-check ging redelijk vlot en al snel zat ik in het treintje naar de ‘S’-terminal, vanwaar de meeste long-haul Delta vluchten vertrekken. De Delta Sky Club lounge in die terminal is prima: er is een redelijk aanbod gratis hapjes en drankjes, een uitgebreidere bar waar betaald voor moet worden en, niet onbelangrijk, mooi uitzicht op taxiënd verkeer.

Stoel
Stoelen in Business Class zijn opgesteld in een 1-2-1 ‘reverse herringbone’ configuratie. Voor de solo reiziger zijn deze stoelen ideaal; zeker die bij het raam geven erg veel privacy.
De Airbus A330 is niet het nieuwste toestel in de vloot van Delta, en ook de stoelen zijn dat niet. Maar ze zijn goed onderhouden en alles werkte.

De stoel kan ‘full-flat’ en zelfs met mijn bijna-twee-meter viel er best redelijk te liggen. Bij de stoel lagen een aantal amenities op me te wachten: een fijn dekbed, een kussen, een amenity kit, een noise-cancelling koptelefoon en een flesje water.

Service
Kort na boarden bood de crew een glaasje champagne aan, vergezeld door nootjes in een papieren zakje. Na take-off werd er een vier-gangen lunch geserveerd. Het toetje was, zoals zovaak bij Amerikaanse legacy-carriers, een icecream sundae.

Kort voor landing (in Amsterdam was het toen ochtend) werd er nog een uitgebreid, warm, ontbijt geserveerd. Op korte trans-atlantische vluchten zijn twee maaltijden vaak wat veel, maar op deze vlucht van zo’n 10 uren waren de twee maaltijden precies goed.

In-flight
Het in-flight entertainment systeem van Delta heeft een redelijk aanbod. Het scherm is niet super groot, maar door de plaatsing is dat geen probleem. Tijdens de vlucht heb ik een paar keer kort met de purser gesproken. Ook het andere personeel was vriendelijk en benaderbaar.

Video
In onderstaande video is de vlucht te zien:

Deze video is door YouTube-kanaal NeverNotFlying beschikbaar gesteld voor Up.
NeverNotFlying heeft nog veel meer flight report video’s in Economy, Business en First!

*Sterren worden uitgedeeld door de maatschappijen te vergelijken binnen de eigen categorie. Een business class vlucht kan dus net zoveel sterren hebben als een LCC-vlucht.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Sieto van der Heide

Redacteur / YouTuber. Sieto maakt sinds 2015 video's voor zijn YouTube-kanaal NeverNotFlying en deelt die video's ook op Up. Vliegt graag in first class, maar businessclass of economy is ook prima, zolang het maar vaak en ver is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button