fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

AirBaltic groeit flink door

De Letse luchtvaartmaatschappij airBaltic ziet een flinke groei in de passagiersaantallen van februari. Uit de maandcijfers van de maatschappij blijkt een toename van 17 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

Er gingen 175.851 passagiers mee op vluchten van airBaltic in februari. In totaal vervoerde de carrier 363.847 passagiers in de eerste twee maanden van 2017.

Uitbreiding
De toenamen is in lijn met de uitbreiding van de netwerkcapaciteit. Er werden 3.030 vluchten vluchten uitgevoerd, een toename van 12 procent. In februari 2016 waren dit nog 2.715 vluchten.

Voller
Ook zaten de vliegtuigen gemiddeld iets voller, al kan op de bezettingsgraad nog winst behaald worden. De vliegtuigen waren voor 66 procent gevuld, 2 procent meer dan vorig jaar.

Punctualiteit
Een tegenvaller is de afname van de 15-minuten punctualiteit. 89,2 procent van de vluchten vloog op tijd, binnen een marge van 15 minuten. Vorig jaar februari was dit nog 94,7 procent.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button