AirlinesNieuwsOnderwerpProfessional

‘Britse maatschappijen moeten naar EU verhuizen’

Britse luchtvaartmaatschappijen zijn door EU-chefs gewaarschuwd voor het verlies van routes na de Brexit. Volgens hen moeten maatschappijen als easyJet, Ryanair en British Airways onderdelen verhuizen naar de Europese Unie om daarbinnen actief te kunnen zijn, zo schrijft The Guardian.

Om routes binnen de Europese Unie uit te kunnen voeren, bijvoorbeeld tussen Milaan en Amsterdam, moeten de airlines een ‘belangrijke basis’ hebben op het grondgebied van de EU. Ook eist de EU het eigendom van een groot deel van de kapitaalaandelen.

Gevolgen
Het is te verwachten dat de Britse maatschappijen hierop een herstructurering door zullen voeren, met alle gevolgen van dien voor de Britse economie. Het verplaatsen van hoofdkantoren of grote onderdelen naar het Europese vasteland zal in Groot-Brittannië een verlies van banen betekenen.

Andersom
De regels van de EU kunnen ervoor zorgen dat ook andersom beperkingen worden ingevoerd voor EU-carriers. Zo kan Ryanair dan niet binnenlandse vluchten in het Verenigd Koninkrijk uitvoeren, tenzij er een hoofdkantoor naar het VK verhuist. Een ander alternatief kan het oprichten van een dochter voor Britse routes zijn.

EasyJet
Prijsvechter easyJet werkt al aan de inrichting van een EU-opererend bedrijf waarmee het voldoet aan de wetgeving van de EU. Echter wil het bedrijf haar hoofdkantoor in het VK houden. Verwacht wordt dat easyJet binnen enkele weken details hierover bekendmaakt.

Brexit
Groot-Britaanie en de EU beginnen volgende week met de formele Brexit onderhandelingen. Naar verwachting kan het VK de EU in 2019 verlaten.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close