fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpenVliegvelden

Delta wacht historische verhuizing

Delta Airlines wacht een van de grootste verhuizingen uit de geschiedenis van de commerciële luchtvaart. De maatschappij verplaatst op 12 mei alle activiteiten op de luchthaven Los Angeles International van Terminal 5 en 6 naar Terminal 2 en 3.

De verhuizing is nodig om een grootscheepse verbouwing uit te voeren aan Terminal 2 en 3 en de Tom Bradley International Terminal. Het is de voorbereiding op de Delta Sky Way, een project van 1,8 miljard euro die de terminals moet moderniseren en verbinden.

Gevolgen
De verplaatsing naar het nieuwe onderkomen voor Delta heeft gevolgen voor 21 luchtvaartmaatschappijen op de luchthaven. De verhuizing duurt een week, maar de grootste stappen worden gezet in drie nachten. Er is door Delta en de luchthaven maanden gewerkt aan de logistieke voorbereiding om een soepele overgang mogelijk te maken.

Voorwaarts
“Delta gaat voor groot op Los Angeles met een 1,9 miljard dollar kostende verbouwing aan Terminal 2 en 3 op LAX, dit komt neer op de één na grootste investering in infrastructuur ooit in de regio”, aldus Ranjan Goswami, Delta’s Vice President Sales. “Onze verhuizing naar Terminal 2 en 3 is een belangrijke mijlpaal voor LAX en een nog grotere stap voorwaarts voor de toekomst van Los Angeles doordat we blijven werken aan de Delta Sky Way op LAX.”

Voordelen
Ondanks dat het grootste deel van de verbouwing nog moeten beginnen merken reizigers met Delta vanaf dag een al voordelen. Zo wordt de overstap tussen vliegtuigen van Delta en haar partners makkelijker en sneller. Ook is er minder drukte bij de vertrek- en aankomsthallen en zijn de faciliteiten beter door een recente opknapbeurt van Terminal 2. Delta krijgt na de verhuizing 23 gates, waar ook KLM gebruik van zal maken.

De verbouwing gaat zeven jaar duren.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button