fbpx
AirlinesInnovatieOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

‘EasyJet geïnteresseerd in elektrisch vliegen’

Over tien jaar moet het mogelijk zijn om de eerste lijndienstvluchten uit te voeren met elektrische vliegtuigen, zo verwacht ontwikkelaar Wright Electric. EasyJet heeft al interesse getoond, meldt de BBC.

Het bedrijf is begonnen met de ontwikkeling van een vliegtuig voor ongeveer 150 passagiers, geschikt om 300 mijl te overbruggen. Doordat er geen kerosine nodig is kunnen de prijzen naar verwachting ver omlaag, wat gunstig is voor luchtvaartmaatschappijen.

EasyJet
Prijsvechter easyJet heeft al interesse getoond. “EasyJet heeft gesprekken met Wright Electric gehad en is actief op het verstrekken van het perspectief van een luchtvaartmaatschappij op de ontwikkeling van deze opwindende technologie”, aldus easyJet.

Wright One
Het vliegtuig wordt ontwikkeld onder de naam Wright One. Voordat het de lucht in gaat moeten er nog grote hindernissen worden overwonnen. Het bedrijf gaat ervan uit dat de innovatie in batterijtechnologie in het huidige tempo doorzet, want er zijn op dit moment nog geen batterijen die voldoen aan de eisen voor het vliegtuig. Batterijen van nu bieden te weinig vermogen om het vliegtuig zo’n lange afstand te laten afleggen.

Short-haul
Wright heeft tijdens een presentatie tegenover investeerders de ambitie uitgesproken om over 20 jaar alle short-haul vluchten elektrisch uit te voeren. Dit zou betekenen dat 30 procent van alle commerciële vliegtuigen wereldwijd op elektriciteit vliegt.

Airbus
Wright is niet de enige die elektrische vliegtuig ontwikkeld. Airbus werkt sinds aan de E-Fan geschikt voor het vervoer van twee personen. Ook heeft het bedrijf plannen voor een short-haul toestel met 70 tot 90 zitplaatsen.

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button