fbpx
NieuwsNL NieuwsOnderwerpenProfessionalSchiphol Airport

Schiphol beste luchthaven ter wereld

Luchthaven Schiphol is vanmiddag uitgeroepen tot beste luchthaven van de wereld 2016. De uitreiking vond vanmiddag plaats tijdens het Business Travellers Awards Gala Poland.

De keuze is gemaakt door Poolse zakenreizigers.

Waardering
Lotte Harbers, Director Aviation Marketing Amsterdam Airport Schiphol: ‘Wij zijn erg blij met deze prijs. Ons verbindingennetwerk met Polen is de laatste jaren sterk gegroeid. Schiphol heeft in 2016 meer dan 25% passagiersgroei gehad in de Poolse markt. Mooi dat we dan als luchthaven ook de waardering van de Poolse zakenreiziger krijgen. Heel speciaal.’

Relatie
De relatie tussen Polen en Nederland is sterk. Zowel KLM als LOT vliegen al jaren tussen Amsterdam en Warshau. Beide drie keer per dag. Ook vliegt KLM twee keer daags naar Krakow.

Transavia begint op 9 mei 2017 met vluchten tussen Katowice en Schiphol, drie keer per week. KLM voegt Gdansk toe aan haar netwerk per 15 mei dit jaar.

Polen
Poolse reizigers via Schiphol hebben een belangrijk aandeel in de vervoersbewegingen op Schiphol. Van de 63,6 miljoen passagiers in 2016, waren er bijna 400.000 Poolse reizigers. Dit is 23 procent meer dan in 2015.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button