fbpx
AirlinesFrequente reizigersNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

Schiphol heeft zin in zomer

Schiphol zegt klaar te zijn voor komende zomer.

“Een stedentrip naar Porto of een zakelijke conferentie in Graz? Je vliegt vanaf Schiphol zo naar bijna 200 Europese bestemmingen. Liever een ander continent bezoeken? Met meer dan 100 rechtstreekse verbindingen vanaf Amsterdam, liggen Afrika, Amerika of Azië binnen handbereik”, aldus de luchthaven in een persbericht.

Zomer
Met de introductie van de zomerdienstregeling wordt de keuze voor bestemmingen vanaf Schiphol fors uitgebreid. Daarnaast wordt er op verschillende routes frequenter gevlogen. De zomerdienstregeling loopt van zondag 27 maart tot en met zaterdag 28 oktober 2017.

Schiphol
Met 63,6 miljoen passagiers en 1,7 miljoen ton vracht was Amsterdam Airport Schiphol in 2016 de derde luchthaven van Europa in aantallen passagiers en derde in vrachtvolume. Meer dan 100 lijndienstmaatschappijen verbinden de luchthaven op rechtstreekse vluchten met 322 bestemmingen over de hele wereld. Schiphol is daarmee één van de belangrijkste mainports en hubs van Europa en één van de twee Europese thuisbases van Air France-KLM en de SkyTeam alliantie. Op de luchthaven zijn circa 65.000 mensen werkzaam.

Nieuwe routes
Een overzicht van de nieuwe bestemmingen.

  • Monrovia, Liberia. Drie keer per week met KLM
  • Freetown, Sierra Leone. Drie keer per week met KLM
  • Tirana, Albanië. Drie keer per week met Transavia
  • Porto Santo, Portugal. Eén keer per week met TUI
  • Katowice, Polen. Drie keer per week met Transavia
  • Graz, Oostenrijk. Zeven keer per week met KLM
  • Gdansk, Polen. Zeven keer per week met KLM
  • Cagliari, Italië. Zeven keer per week met KLM

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button