fbpx
AirlinesNL NieuwsOnderwerpenProfessionalSchiphol Airport

EasyJet groeit twintig procent op Amsterdam

EasyJet heeft ten opzichte van 2016 een flinke groei doorgemaakt op Schiphol. De prijsvechter vervoerde 20 procent meer passagiers via Amsterdam.

In totaal stapten er 5,6 miljoen passagiers in op easyJet vluchten van en naar de hoofdstad. Vergeleken met vijf jaar geleden is dat aantal bijna twee keer zo groot.

Basis
Vandaag viert easyJet haar tweede verjaardag op Schiphol. Twee jaar geleden opende de maatschappij namelijk een basis op de luchthaven waarmee het aantal bestemming fors kon toenemen. En dat is ook gebeurd. De budgetmaatschappij heeft momenteel 42 bestemmingen in dertien landen vanuit Amsterdam.

2017
Voor 2017 verwacht easyJet een verdere uitbreiding van de capaciteit op Schiphol, met 6,5 procent. Op piekmomenten gaan er per week 720 vluchten op Schiphol.

Trots
William Vet, easyJet country manager Benelux en Denemarken: “Ik ben trots op ons team van meer dan 250 werknemers in Nederland en duizenden die werken voor onze leveranciers en partners. Samen maken we deze basis een waar succes. Terugkijkend op 2016 ben ik ook erg trots op het feit dat we samen met onze Nederlandse piloten tot een eerlijk cao-akkoord zijn gekomen.”

Schiphol was 21 jaar geleden easyJet’s eerste bestemming buiten het Verenigd Koninkrijk.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button